NOGOMET

Nove inovacije u Seriji A

N. R.

6.3.2018

Čini se da se čelnim ljudima u italijanskom fudbalu izuzetno dopada model engleske Premijer lige.

Najviši rang takmičenja na Apeninima od naredne sezone neće biti isti. 

Kako je predsjednik Olimpijskog komiteta Đovani Malago (Giovani) izjavio, doći će do promjena u rasporedu, a ono što je najvažnije, bit će skraćena oba prelazna roka u Italiji. 

- Sjledeća sezona Serije A će početi 19 augusta, dok će se italijanski Super kup igrati sedam dana ranije, na još nepoznatoj lokaciji. Naredne godine, imaćemo dva kola koja će se odigrati sredinom nedjelje, 26. septembra i 3. aprila, a primjenit ćemo i formulu Boksing deja, pa će se posljednje utakmice u prvom dijelu sezone igrati 22, 26 i 30. decembra, dok će drugi dio početi 20. januara.  Što se tiče transfer pijace, napravili smo neke važne promjene. Ljetnji prelazni rok će biti završen 18. januara, 24 sata prije početka sezone. I januarski prelazni rok će biti skraćen, on će trajati do 19. januara - izjavio je Malago. 

Dakle, Serija A će sada značajno više podsjećati na Premijer ligu, podsjetimo i da su Englezi prvi izglasali skraćenje ljetnjeg prelaznog roka, ali su Italijani otišli korak dalje, pa su sebi skratili i januarski prelazni rok. 

Uveden je i "Boksing dej", te će kraj decembra od naredne sezone biti dodatno zanimljiv fudbalskim zaljubljenicima širom svijeta, kako će pored ludnice u Premijer ligi, sada moći da gledaju ludnicu i Seriji A.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.