NOGOMET

Bolić za Avaz Sport: Pjanić bi mogao biti ključni igrač, postoji i razlog

A. SOKOLOVIĆ

7.3.2018

Do meča Lige prvaka između Totenhema i Juventusa dijele nas minute. Cijela Evropa, ali i svijet, s posebnom pažnjom očekuju revanš-susret u Londonu između dva tima, koji su u prvom meču u Torinu ponudili fantastičnu utakmicu sa četiri gola (2:2).

Elvir Bolić u nogama ima bezbroj utakmica u Ligi prvaka, a mnogi se sjećaju njegovog gola iz 1996. za Fenerbahče na Old Trafordu protiv Mančester junajteda za pobjedu od 1:0.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine za Avaz Sport dao je prognozu večerašnjeg duela između Totenhema i Juventusa, koji se od 20.45 sati igra na Vembliju. 

- Rezultatski, Totenhem je u prednosti. No, Juventus ima ime, igrače i puno više ovakvih utakmica u nogama. Italijani su godinama bili u težim situacijama. Kazao bih da su šanse za prolaz podjednake. Totenhem je u prvoj utakmici odigrao odlično, ali Juve ima tim koji bi mogao proći dalje - kaže Bolić za Avaz Sport.

U prvom susretu u Torinu postignuta su četiri gola. Bolić smatra da će večeras biti daleko više taktike, nego u prvom meču na Apeninima. 

- Očekujem dobru utakmicu. Osjećam da će biti i više taktike i ne vjerujem da će igrači iz Torina napasti od prve minute.  Bit će dobro za utakmicu, ako rano padne gol. Tada će se sve otvoriti - smatra Bolić.

Kao ključnog igrača u dresu Juventusa vidi Miralema Pjanića. 

- Pjanić bi mogao biti ključni igrač. On će vrebati svaku priliku za gol, a nekako, najveću bi mogao imati iz slobodnog udarca. Majstor je za takve situacije - kaže Bolić za naš portal.

Podsjetimo se Bolinog gola na Old Trafordu iz 1996. godine: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.