NOGOMET

Totenhem je bio sjajan, ali je Juventus pokazao zašto je to jedan od najvećih klubova na planeti

Piše: M. Da.

7.3.2018

Večeras smo dobili dva nova učesnika četvrtine finala Lige prvaka, gdje su se plasirali Juventus i Mančester Siti.

Totenhem je mnogo bolje otvorio susret, a podatak da su igrači Juventusa tek u 33. minuti uputili prvi šut ka golu tima iz sjevernog Londona govori dovoljno kako je "Stara dama" počela ovu utakmicu.

Nakon nekoliko velikih prilika, "Pjevci" su poveli u 39. minuti, kada je Son iskoristio smušenost u odbrani Juventusa te poslao loptu iza leđa najboljeg golmana u historiji ove igre Đanluiđija Bufona.

Miralem Pjanić je samo nekoliko minuta kasnije uzvratio na drugoj strani, ali nije bio precizan, a nedugo potom zaradio je i žuti karton, pa se na odmor otišlo pri rezultatu od 1:0 za engleski tim.

Početak drugog poluvremena bio je prilično nervozan na obje strane, bez mnogo prilika, a onda je uslijedio veliki preokret.

A, onda je Juventus pokazao zašto je to jedan od najvećih nogometnih klubova na planeti.

Sjajni Argentinac Gonzalo Iguain načeo je mrežu Huga Lorisa u 63. minuti, za 1:1, a samo tri minute kasnije drugi Argentinac u dresu Juventusa, Paolo Dibala pogodio je za veliki preokret u Londonu.

Sjajnu priliku za prolazak dalje Totenhem je imao u posljednjim trenucima susreta ali je Barzalji loptu izbacio doslovno sa gol-linije.

Mančester Siti je dočekao Bazel na Etihadu, a s obzirom na pobjedu od 4:0 u prvom susretu, Pep Gvardiola je na teren poslao gotovo pa rezervnu ekipu.

Bazel je to znao iskoristiti, pa su Švicarci slavili Pirovi pobjedu na Etihadu sa 2:1.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.