NOGOMET

"Avaz" saznaje: Džeko i Prosinečki u Rimu dogovarali taktiku za Lulića

A. M.

8.3.2018

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki već nekoliko dana boravi u Italiji, a jučer je bio na ručku s Edinom Džekom. Susret kapitena i selektora "Zmajeva" imao je posebnu težinu jer se na njemu kovao plan kako da se uvjeri Senad Lulić da i u budućnosti nosi dres bh. selekcije. 

Podsjetimo, popularni Robi najavio je da će s Lulićem razgovarati prije večerašnje utakmice Evropske lige između Lacija i Dinama iz Kijeva.

Inače, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će krajem marta dva prijateljska susreta protiv Bugarske i Senegala, a selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki već je počeo slati pozive na adrese matičnih klubova “Zmajeva”. 

Logičan potez

Poznato je već nekoliko imena koja će se naći na spisku Prosinečkog, a to su Elvis Sarić (Sarajevo), Goran Zakarić (Željezničar), Ervin Zukanović (Đenova), Ibrahim Šehić (Karabag) i Smail Prevljak (Matersburg).

Na prvu, poziv Prevljaku djeluje kao iznenađenje, ali kad se vidi u kakvoj formi igra napadač iz Konjica i kakav je golgeter, onda se potez Prosinečkog čini kao logičan slijed događaja.

Prevljak, naime, briljira u dresu austrijskog bundesligaša Matersburga kao posuđeni igrač Salzburga, a sjajni nastupi nisu prošli nezapaženo, pa je kao nagrada stigao poziv u A-selekciju BiH.

Mladi Prevljak postigao je ove sezone 10 pogodaka na 22 utakmice u austrijskoj Bundesligi, kao i dva gola u tri susreta u Kupu, dok je u prvenstvu upisao i četiri asistencije.

Prosinečki: U ponedjeljak objavljuje spisak

Ušao u historiju

Prevljak je, inače, svojim golovima ispisao historiju Matersburga. On je, naime, jedini igrač u historiji tog kluba koji je u tri utakmice zaredom postizao po dva gola, dva puta protiv Sent Poltena, Austrije i tri gola protiv Admire.

Prosinečki će, inače, spisak za predstojeće susrete protiv Bugarske i Senegala objaviti u ponedjeljak.

Okupljanje 19. marta

Okupljanje nogometne reprezentacije BiH zakazano je za 19. mart. Meč s Bugarskom igra se 23. marta u Razgradu, dok je duel sa Senegalom na rasporedu 27. marta u Lavru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.