NOGOMET

Emotivan oproštaj: Davide, ti si fudbal, onaj iskreni dječiji

cdm.me

8.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Davide Astori sahranjen je danas u Firenci, a posljednji pozdrav kapitenu u ime saigrača uputio je hrvatski internacionalac Milan Badelj.

Govor Milana Badelja, pred više destina hiljada ljudi ispred bazilike Santa Kroće, prenosimo u cjelosti:

“Govorim u ime svojih saigrača i ljubičaste porodice. Tvoje ime na hebrejskom znači “voljen”, i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovdje kako bi pokazali privrženost, vjerujem da je to stvarno tvoje ime.

Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, došao do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te vaspitavali. Sin si i brat kojeg bi svako želio da ima. Najbolji si saigrač kojega čovjek može da poželi. Imati tebe uz sebe značilo je biti siguran i misliti “Uredu je, jer je Davide ovdje”. Ne možemo zaboraviti tvoj smijeh, tvoj način zezanja sa svima. Volio si da kažeš da si svjetski poznati dizajner i fudbaler u slobodno vrijeme. Ti si fudbal, onaj iskreni, dječiji.

Naše misli su s tvojom porodicom, Franćeskom i princezom Viktorijom. Zadatak svih koji su joj bliski bit će da joj kažemo ko je Davide, jer tvoja kćerka mora da zna ko je bio njen otac. Sjajan čovjek.

Završit ću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvijek si bio taj koji bi upalio svjetlo. Ti si to za sve nas, ti si svjetlo. Hvala ti, Davide”, rekao je Badelj.

Uz pjesmu, skandiranje, apaluze i ljubičasti dim, Davide Astori je otišao na vječni počinak, prenosi CDM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.