NOGOMET

Evropska liga: Kolašinac se povrijedio, Arsenal ponizio Milan

A. S.

8.3.2018

Zanimljivo je bilo u nogometnoj Evropi. Večeras su odigrane prve utakmice osmine finala Evropske lige. Najzanimljiviji meč odigran je na San Siru, gdje je Milan dočekao Arsenal. U interesantnih 90 minuta pobjedu su odnijeli gosti (0:2), u čijem je sastavu od prve minute bio bh. reprezentativac Sead Kolašinac (u 60. minuti dobio žuti karton, op.a.).

Tri minute kasnije Kolašinac je napustio igru zbog povrede. Minutu je ležao na terenu, da bi se nakon toga Arsen Venger (Arsene Wenger) odlučio na izmjenu. Kolašinac je šepajući napustio teren.

U daleko sadržajnijem prvom poluvremenu pala su oba gola. Prvo je Henrik Miktarijan (Henrikh Mkhitaryan) zatresao mrežu domaćina u 15. Minuti. Konačnih 2:0 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade u prvom dijelu postavio je Aron Remzi (Aaron Ramsey), nakon sjajnog dodavanja Ezila (Ozil).

Trenutak kada je Kolašinac napustio teren: 


Tri gola pala su u Madridu, gdje je Atletiko sa 3:0 pobijedio Lokomotiv. Strijelci su bili Niguez, Kosta (Costa) i Koke.

Veliko iznenađenje priredili su igrači Salcburga koji su u gostima u Dortmundu pobijedili Borusiju. Tim iz Austrije pobijedio je sa 2:1, a oba gola za goste postigao je kosovski reprezentativac Valon Beriša (Berisha). Utješni gol za Borusiju djelo je Andre Šurlea (Schurrle).  

Samo jedan gol vidjeli smo u meču između CSKA iz Moskve i Liona. Gosti su odnijeli pobjedu, a strijelac je bio Marselo (Marcelo).

Četiri preostala susreta Evropske lige igraju su od 21.05 sati, a sastaju se: Lazio (Senad Lulić) - Dinamo Kijev, Marsej - Atletiko Bilbao, Red Bull Lajpcig - Zenit Petersburg, Sporting - Plzen.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.