NOGOMET

Pet dana nakon Astorija na isti način umro i mladi Francuz

24sata.hr

9.3.2018

Samo pet dana nakon šokantne smrti Fiorentininog kapitena Davidea Astorija (31), još jedna tragedija pogodila je nogometni svijet.

Na isti je način, zbog zastoja srca u snu, preminuo mladi nogometaš francuskog drugoligaša Tursa Tomas Rodrigez (Thomas Rodriguez,18).

Baš kao i Astorija, Tomasa su pronašli u krevetu u petak ujutro. Obdukcija, koja će biti sljedeće sedmice, utvrdit će tačan uzrok smrti mladog nogometaša.

- Turs je duboko potresen ovom tragedijom, naša tuga je neopisiva... Klub izražava najdublje saučešće porodici igrača kojeg su svi voljeli i porodici ćemo pružiti svu potrebnu podršku - poruka je kluba.

Rodrigez je tek zakoračio u svijet profesionalnog nogometa, odigrao je svega nekoliko utakmica. Iz kluba su ga smatrali potencijalnim prvotimcem u budućnosti i igračem koji se trebao nametnuti i na višim razinama. 


Zbog njegove smrti je odgođena večerašnja utakmica Lige 2 između Tursa i Valensienesa, a sve utakmice u Francuskoj ovoga vikenda počet će minutom šutnje.

Podsjećamo, Davide Astori, kapitan Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama jutro uoči utakmice protiv Udinezea.

Umro je u snu nakon što mu je srce usporilo i stalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.