NOGOMET

Stručnjaci za Avaz Sport: Lulić je prerano otišao iz "Zmajeva"

A. SOKOLOVIĆ

9.3.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je definitivno bez još jednog velikog igrača. Ako je i postojala mrvica nade da će njegova odluka biti drugačija, Senad Lulić je danas u razgovoru za Avaz Sport potvrdio da svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije Bosne i Hercegovine neće povući. 

Robert Prosinečki, selektor reprezentacije BiH najavio je da želi vratiti Lulića u nacionalni dres. Zbog takvih najava doputovao je i za Rim, ali do pregovora s prvotimcem Lacija nije ni došlo. 

Lulić od svoje odluke o povlačenju iz reprezentacije BiH neće odustati, a mi smo kontaktirali bivše "Zmajeve" da čujemo njihovo mišljenje o odluci Lulića da definitivno kaže - zbogom, reprezentacijo BiH. 

Zlatan Bajramović : 

- Nisam pratio situaciju proteklih dana, ali sam čuo za mogućnost razgovora njega i Prosinečkog. Smatram da je Lulić mogao još igrati za "Zmajeve" jer je standardan u Laciju. No, svaki igrač zna svoje tijelo, a Senad ima svoju porodiciu i to je odluka na njemu. Želim mu sreću. 

Zlatan Bajramović

Bulent Bišćević:  

- Nisam upoznat s tim. Znam da je nakon Belgije kazao da odlazi, a moj jedini komentar je – gubitak svakog igrača njegovih kvaliteta je veliki minus za reprezentaciju. Žao mi je, ako je donio konačnu odluku da više ne igra za "Zmajeve". Pamtit ćemo ga kao velikog igrača koji je dao ogroman doprinos u mnogim situacija, a posebno kao nogometaša koji je izborio plasman na prvo Svjetsko prvenstvo na kojem je nastupila BiH - odlazak u Brazil 2014. godine. 

Bulent Bišćević

Sead Kajtaz:

- Meni je iskreno žao što je otišao iz reprezentacije. Veliki igrač i njegova odluka me iznenadila. Riječ je o vrhunskom nogometašu, koji je dosta dao za "Zmajeve". Bilo je i radosti kada je igrao i šteta je što je donio takvu odluku. Senade, sretno!

Sead Kajtaz

Adnan Gušo:   

- To je njegova odluka. On je osjetio to da se više reprezentaciji ne može posvetiti maksimalno, te je donio odluku da se posveti klubu. Vjerujem da je između ove dvije situacije vagao i opredijelio se za klub. Ne treba ga osuđivati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.