NOGOMET

Ludilo u Dortmundu: Dva gola pala u sudijskom vremenu

A. S.

11.3.2018

(Foto: AFP)

Posljednja utakmica 26. kola Bundeslige bila je ujedno i derbi kola, ali je ponudila i najviše uzbuđenja u evropskoj nedjelji.

Na "Vestfalenu" Borusija je dočekala Ajntraht i u ludoj završnici u kojoj su pala dva gola ostvarila pobjedu od 3:2 i tako preuzela treće mjesto na tabeli. 

U prvom dijelu vrijedi istaći samo gol Borusije, odnosno autogol Rusa (Russ), koji je centaršut Kristijana Pulišića sproveo u vlastitu mrežu. 

U nastavku susreta smo vidjeli četiri gola, po dva na obje strane. Prvo je Luka Jović (ušao s klupe, op. a.) izjednačio na 1:1, a slavlje gostujućih navijača se nije ni stišalo a na semaforu je pisalo 2:1 za Borusiju. 

Strijelac je bio Miši Batšuaji (Michy Batshuayi), koji je asistenciju Pulišića iskoristio na najbolji mogući način i loptu sproveo u mrežu.

Belgijanac postiže prvi gol na utakmici i ponovo dovodi domaće u prednost. 

Nadoknada vremena donijela je potpuno ludilo na terenu. Prvo je Ajntraht po drugi put izjednačio. Igrala se 91. minuta kada je Blum zatresao mrežu domaćina za 2:2.

Kada se očekivao kraj susreta, Belgijanac Batšuaji ponovo je stupio na sceni i u 94. minutu lijepim golom riješio pitanje pobjednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.