NOGOMET

Konte: Nemamo mi to iskustvo kao Juventus

A. M.

12.3.2018

Menadžer Čelzija, Antonio Konte (Conte), nije pretjerano optimističan pred revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Barcelone na Kamp nou. Poručuje da Čelzi protiv Barcelone u srijedu mora mnogo da propati da bi prošao dalje.

Trener Čelzija je sigurno uživao u načinu na koji je Juventus dobio Totenhem na Vembliju u revanšu osmine finala Lige šampiona, a sam poručuje da će njegovom timu biti veoma teško da ponovi nešto slično protiv Barcelone. Tim Antonija Kontea mora da da gol u Barceloni da bi prošao dalje jer je na Stanford bridžu bilo 1:1.

- Nemojte zaboraviti da Juventus ima mnogo igrača sa velikim iskustvom. Mi nemamo to iskustvo koje mora da se gradi kroz nekoliko godina. Juve je na Vembliju pokazao veliku elastičnost, mnogo su patili, a na kraju su ubili Totenhem na pravi način. Ali ponavljam, u tom timu postoji toliko igrača sa tolikim iskustvom igranja finala i osvajanja Lige šampiona. Iskustvo je uvijek važno, a Čelzi ga nema jer je mnogo starijih igrača otišlo" - poručuje Konte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.