NOGOMET

Kerik se na ljeto oprašta od profesionalnog igranja nogometa

Index.hr

12.3.2018

Zvijezda engleskog nogometa i iskusni veznjak Mančester junajteda Majkl Kerik (Michael Carrick, 36) objavio je da će na ljeto završiti karijeru.

Kerik je skupio 463 nastupa za Junajted, a ima i 34 nastupa za englesku reprezentaciju. Ove sezone upisao je samo četiri nastupa zbog zdravstvenih problema nakon što su doktori otkrili da ima problema sa srcem. 

- Počelo je u utakmici protiv Bartona i ponovilo se na treningu. Sada sam ok, trebalo mi je malo vremena da se oporavim. Dva ili tri puta sam se pitao ima li smisla još igrati, ali brzo sam to prebolio - rekao je Kerik i dodao: "Razmišljao sam par dana o tome trebam li nastaviti, ali želio sam završiti pod svojim uvjetima."

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) otkrio je da je klub već ponudio Keriku posao trenera nakon ove sezone.

Kerik je karijeru počeo 1999. u Vest Hemu, za kojeg je skupio više od 130 nastupa, a zatim dvije godine igrao u Totenhemu, odakle je 2006. prešao na Old Trafford za gotovo 20 miliona eura. 

S "Crvenim đavolima" je osvojio pet naslova prvaka, Ligu prvaka, Evropa ligu, jedan FA kup, tri Liga kupa, šest engleskih superkupova i klupsko SP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.