BRAZIL

Nejmara "pokopali" zbog neumjesnog poređenja sa Stivenom Hokingom

Al. Ti.

15.3.2018

Nejmar, najskuplji fudbaler svijeta, na "čudan" se način oprostio od Stivena Hokinga, a korisnici društvenih mreža su ga "pokopali" nakon što je zvijezda PSG-a objavila fotografiju na Instagramu.

Naime, Nejmar je bio samo u šorcu i u kolicima, a njegova noga je bila u zaštitnoj čizmi, s obzirom na operaciju koju je nedavno imao.

Podsjećamo, naučnik je umro jučer u 76. godini, a godine je proveo u kolicima, jer je bolovao od neizlječive bolesti amiotrofične lateralne skleroze (ALS), tokom koje su mu se postepeno oduzimali mišići.

Nejmar je na fotografiji povukao paralelu sa svojim "nedostacima", dok se oporavlja od povrede zgloba, s poteškoćama koje je prošao slavni fizičar.

- Morate imati pozitivan stav i izvući najbolje od situacije u kojoj se nalazite - napisao je fudbaler.


Kako je prenio Daily Mail, poruka Nejmara je sasvim sigurno imala dobru namjeru, ali je naišla na osudu svih na društvenim mrežama, koji će jučerašnji dan pamtiti po smrti naučnika. 

Ovaj pokušaj poređenja Nejmara i Hokinga je naišao na osudu i ismijavanje.

- Neozbiljno i neumjesno je da se reklamirate i stavljate smrt Hokinga u uvjetima u kojima se nalazite. Nejmarova trenutna povreda je minorna u odnosu na cijeli život proveden u kolicima.

- Poredi svoju povredu zgloba s jednim od najvećih umova.

- Sigurno je da Nejmar nije želio ništa loše da kaže, ALI OPET!!!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.