BAYERN

Vraća se najbolji golman na svijetu

Index.hr

15.3.2018

Jedan od najvećih vratara svih vremena i kapetan aktualnih prvaka svijeta, vraća se ne samo za SP, kako se nadala Njemačka, nego i dva mjeseca prije prvenstva u Rusiji.

Jupp Heynckes, trener Bayerna, otkrio je nakon pobjede kod Bešiktaša (3:1) na uzvratu osmine finala Lige prvaka, da se Manuel Neuer nakon duge pauze zbog loma kosti stopala vraća kroz par sedmica, u aprilu.

-Manuel je na 80 posto spremnosti. Izgledi za njegov potpuni oporavak su pozivitni i mislim da ga u momčadi možemo očekivati u aprilu. Nema nikakvog pritiska prema njemu ili požurivanja da se što prije vrati. O tome će odlučiti on nakon konzultacija s fizioterapuetima i fizijatrima.

Ovo je odlična vijest za Bayern i reprezentaciju Njemačke. Iako klubu i nacionalnoj momčadi ide sjajno bez velikog golmana, jer Ulreich i Ter Stegen zaslužni su što se to nije ni primijetilo u lideru Bundeslige i Elfu. Njemačka je suvereno izborila SP na kojem brani naslov od prije četiri godine.


Neuer, koji je bio ključan čovjek prilikom osvajanja titule u Brazilu, nakon toga je od Bastiana Schweinsteigera naslijedio kapetansku traku Njemačke. Sada se vraća na vrijeme za SP u lipnju, ali ipak će propustiti dvije važne pripremne utakmice, protiv Španjolske i Brazila.

Podsjećamo, Neuer je u rujnu prošle godine po treći put slomio kost u stopalu i to odmah nakon što se oporavio od iste ozljede u travnju. Kada je nastradao početkom prošle sezone, Bayern je objavio da se Neuer vraća u siječnju. Ali, ozljeda se zakomplicirala, te oporavak i povratak odgodila za još tri mjeseca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.