SPORT

Ronaldo o rekordima: U tri mjeseca postao sam otac tri puta

Vijesti.me

20.3.2018

Kristijano Ronaldo (Cristiano) proglašen je za najboljeg portugalskog nogometaša u 2017. godini. To je deveti put da dobije priznanje, a na dodjeli nagrade je poručio da je trenutno bez premca u svijetu nogometa.

- Ja uvijek kažem da sam najbolji jer, vjerujem u to i to pokazujem na terenu. U ovom trenutku sve ide fantastično i želim da dijelim ove momente s mojim saigračima. Bila je ovo historijska godina za Real. Pet trofeja za godinu, peta Zlatna lopta za mene, drugo priznanje FIFA-e. Prošle godine sam dobio i četvrto dijete. To je još jedan rekord, tri djeteta za isto toliko mjeseci. Uvijek vjerujem da sam najbolji, bez obzira šta mnogi pričaju, ja govorim na terenu - rekao je Ronaldo na svečanosti u Lisabonu.

Ronaldo je prošle godine s Realom odbranio trofej Lige prvaka, a osvojio je i Primeru, Superkup Španije i Evrope i dobio Zlatnu loptu namijenjenu najboljem nogometašu svijeta.

U konkurenciji za najboljeg igrača zemlje aktuelnih evropskih šampiona su bili Bernardo Silva iz Mančester sitija i Rui Patrisio (Patricio) iz Sportinga.

Portugalci inače igraju dvije prijateljske utakmice, u petak će im protivnik biti Egipat, a u ponedjeljak Holandija.

Ronaldo je u prošloj sezoni postigao 42 gola na 46 utakmica, a ove sezone postigao je 37 pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.