ŽELJEZNIČAR

Zrinjski zaboravljen, titula je i dalje blizu

Z. Š.

22.3.2018

Utakmica protiv Zrinjskog gdje je Željezničar do 88. minute vodio 3:0, a na kraju se morao zadovoljiti samo bodom šokirala je ekipu s Grbavice, no trener Admir Adžem odmah je poduzeo mjere da psihološki vrati ekipu na pobjednički kolosijek.

- Onakve stvari zaista teško padnu, ali sve je to život, jednostavno se mora okrenuti list i nastaviti dalje. Dali smo igračima tri dana slobodno kako bi se sa svojim porodicama opustili, zaboravili Zrinjski. I dalje sve imamo u svojim rukama, vjerujem da će nam utakmica u Mostaru biti škola i da ćemo na narednim mečevima dati sve od sebe da dokažemo kako smo najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini – rekao je Adžem.

Željo je i dalje prvi na tabeli, imaju dva boda više od Zrinjskog, ali i slabiji međusobni skor od Mostaraca tako da ne smiju dozvoliti da se rival bodovno poravna na tabeli.

Naredne tri utakmice „Plavi“ igraju u Sarajevu, na Grbavici gostuju Radnik i Široki, a onda slijedi gradski derbi na Koševu. Zrinjski ide u goste Širokom, pa dočekuje Sarajevo, a onda gostuje Krupi.

Adžem se nada kako će ekipa nakon ova tri meča povećati prednost nad Zrinjskim, te osigurati sebi zalihu pred izuzetno naporan finiš prvenstve gdje Željezničar osim prvenstvenih igra i mečeve Kupa BiH. 

Utakmica protiv Radnika igra se 31. marta u 16 sati na stadionu Grbavica, a Željezničar će biti bez Gorana Zakarića i Adija Mehremića koji su u Mostaru dobili treće žute kartone

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.