NOGOMET

Slišković: Moja ogorčenost bila je razumljiva

Avaz Sport

23.3.2018

Iako su portali još u utorak objavili da je Blaž Slišković suspendiran na jednu utakmicu zbog izjava koje je dao nakon susreta Borac – Zrinjski (1:1), koja se igrala u uvjetima koji su bili sve samo ne nogometni, službeno očitovanje Zrinjskog jučer nismo dobili, jer koliko god to apsurdno bilo, službena odluka Pod Bijeli brijeg nije stigla.

Naravno, svima je jasno da će stići i da suština ostaje ista, a to je da Slišković neće moći voditi “Plemiće” s klupe u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega.

- Ne mogu reći ništa prije nego što dobijemo odluku napismeno. Mislim da nema potrebe da se vraćam na utakmicu u Banjoj Luci, jer je svima bilo jasno da uvjeti za igru nisu postojali, ali se utakmica, uprkos tome, odigrala. Moja ogorčenost je bila razumljiva, jer ne mogu i nikad neću moći razumjeti da se riskiraju povrede igrača kako bi se utakmica odigrala po svaku cijenu - izjavio je Slišković.

Loša vijest za Zrinjski i Sliškovića je da je Baka kažnjen samo zbog izjava nakon utakmice protiv Borca, dok će Disciplinska komisija tek zasjedati i analizirati njegove izjave nakon derbija protiv Željezničara (3:3), kad je Slišković bio mnogo oštriji.

Pozivajući se na Disciplinski pravilnik Nogometnog saveza BiH, mediji su objavili da bi Slišković mogao biti kažnjen od tri mjeseca do dvije godine, ali i da bi Zrinjski mogao biti sankcioniran oduzimanjem bodova. Naravno, od oduzimanja bodova neće biti ništa, što su požurili potvrditi i iz Disciplinske komisije, a povijest nas uči i da Sliškovića ne očekuje višemjesečna suspenzija.

Kao prvo, pravno je više nego upitno radi li se o “ponovljenom prekršaju”, jer kad je davao izjavu nakon utakmice protiv Željezničara, Slišković još nije bio službeno kažnjen za izjave nakon Borca, a oni koji bolje prate bh. nogomet, dobro znaju da nije bilo rigoroznih kazni zbog izjava nakon utakmica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.