U Holandiji za dva dana uhapšeno više od 100 engleskih navijača

Avaz. Sport
24.03.2018 17:41

Holandska policija u petak je uhapsila 90 engleskih navijača, koji su doputovali u Amsterdam na prijateljsku utakmicu fudbalskih reprezentacija Holandije i Engleske. Tako je ukupan broj uhapšenih engleskih navijača za dva dana porastao na preko 100, jer ih je u četvrtak pritvoreno 25, javljaju britanski mediji. 

Iz holandske policije kazali su da je čak 60 navijača uhapšeno u poznatoj amsterdamskoj Ulici crvenih fenjera.

Veliki broj engleskih navijača neprikladno se ponašao i na Amsterdam Areni, jer su izviždali himnu domaće reprezentacije, što je selektor Geret Sautgejt (Gareth Southgate) okarakterisao kao “neprihvatljivo ponašanje”.

Službeno, Klub engleskih navijača imao je 5.234 ulaznice za tribinu namijenjenu gostujućim navijačima na Amsterdam Areni. Iz Fudbalskog saveza Engleske jasno je poručeno da će bilo ko od navijača koji su imali karte, a uhapšeni su ili se utvrdi da su se neadekvatno ponašali, biti izbačen iz kluba.

Iz policije su objavili da su navijači uhapšeni uglavnom zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Ne mogu komentarisati, jer ne znam dovoljno detalja o tim događajima. Međutim, to je definitivno nešto što ne želim da čujem, jer mislim da su naši reprezentativci zaista dobro predstavili našu zemlju, s ponosom i određenim stilom, kazao je Sautgejt.

Engleska je sinoć u prijateljskom susretu savladala Holandiju rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Džesi Lingard (Jesse) u 59. minuti.

Tagovi

Engleska
NA VRH