REPREZENTACIJA Put iz Bugarske trajao 13 sati

Zukanović nakon dolaska u Francusku: Svaka utakmica je prilika za uigravanje

NSBiH
25.03.2018 16:32

Poslije skoro 13 sati putovanja reprezentacija BiH je jutros negdje oko dva sata stigla u Le Avrea, gdje će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Senegala.

Jutros nije bilo nikakvih obaveza da bi se igrači odmorili i spremni za popodnevni trening koji je zakazan za 17.30h na ”Stade e la Cavee”.

Duel protiv Bugarske bio je 23. za Ervina Zukanovića u reprezentativnom dresu. Kako piše NSBiH, put iz Bugarske u Francusku je bio naporan.

- Sigurno da smo umorni, bilo je to dugo putovanje, ali mogli smo danas duže spavati, a do utorka ima dovoljno vremena da se odmorimo i budemo spremni za utakmicu. Ovdje je i vrijeme neuporedivo ljepše, tako da će sve biti lakše - rekao je Zukanović.

Osvrćući se na meč s Bugarskom, Zukanović je rekao da vrijeme nije bilo idealno za utakmicu.

- Vrijeme nije bilo idealno, tako da nismo ni trenirali kako treba, što je, naravno, bilo teško i za selektora i za nas jer smo se sada prvi put okupili u ovom sastavu. Ova reprezentacija sada igra u novom sistemu, selektor nešto drugo traži od nas, tako da prva utakmica nije baš bila onakva kako smo očekivali. To je i normalno jer dugo nismo bili skupa, treba nam malo vremena i uigravanja zašto nam i služe prijateljske utakmice - rekao je Zukanović.

On smatra da će utakmica protiv Senegala biti i teža od one protiv Bugarske.

- Radi se o ekipi koja se plasirala na SP i koja, kao i mi, želi da se uigrava. Idealno je vrijeme za treniranje, što će svakako utjecati i na to kako ćemo igrati i mi i oni. Ja sam fokusiran na ono što će selektor tražiti od nas i samo mogu reći da nam je svaka utakmica odlična prilika da se uigramo i pokažemo da radimo ono što selektor zahtijeva. Ponavljam još jednom da je susret sa Senegalom dobra provjera i mi moramo iz utakmice u utakmicu samo da napredujemo i pokazujemo bolji kvalitet - ističe naš defanzivac.

Na kraju je zaključio da mu nije bilo teško navići se na novog selektora i njegov rad.

- Logično je da novi selektor ima drugačiju viziju i način rada, međutim, najbitnije je da se radi ozbiljno i profesionalno. Malo nam treba vremena da se naviknemo na novi sistem igre, ali to neće biti teško jer svi želimo da ostvarimo cilj, da odemo još na neko veliko takmičenje. Puno nam znače ove prijateljske utakmice jer nije isto u klubu gdje svakodnevno vježbaš različite stvari i u reprezentaciji gdje se skupljamo nekoliko puta godišnje. Zato će nam sve ove provjere dobro doći - zaključuje Zukanović.

NA VRH