NOGOMET

Ibrahimović: Ako budem htio, igrat ću na Mundijalu u Rusiji

Arhiv

B92

25.3.2018

Nogometaš LA Galaksija Zlatan Ibrahimović rekao je za američke medije da će na Mundijalu u Rusiji igrati "ako bude htio".

Doskorašnji napadač Mančester junajteda je "kredit" da na taj način odgovori na pitanje o odlasku u Rusiju stvorio sa 116 nastupa i 62 gola za Švedsku. 

Odgovorio je i na nekoliko pitanja o promjeni sredine pošto je nedavno pojačao tim iz Los Anđelesa.

- Mislim da je LA pravo mjesto za mene, mislim da mogu mnogo da im pružim, to je najbolji tim u SAD pa nije bilo sumnji. Očekujem mnogo, mnogo zahtijevam od sebe u igri. Nadam se da ćemo se zajedno radovati pobjedama. Osjećam se dobro, nisam igrao neko vrijeme, ali to mi nedostaje sada i treba mi da igram da bih bio u ritmu, što više igram bolje će biti - kaže Ibrahimović.

Ibra je mučio muku sa povredama u prethodnom periodu, a kako je već u godinama na zalasku karijere bilo je mnogo sumnji da će poslije povrede koljena prošle godine uopće zaigrati opet.

- Gdje god sam išao, pobjeđivao sam pa i ovdje dolazim sa zadatkom da pobjeđujem, želim da pobjeđujem, mislim da mi je to u DNK da osvajam trofeje. Nema tu sreće, nema posebnih situacija, to sam samo ja. Dolazim i sa sobom donosim to pred novi izazov. Drugo mjesto, ali isti Zlatan - kaže nogometaš.

Švedska je jednim golom u dvomeču sa Italijom uspjela da izbori odlazak na Mundijal u Rusiji, Ibrahimović se oporavio od povrede i u Švedskoj se povela priča o njegovom povratku u nacionalni dres od kog se oprostio 2016. godine.

- Svaki dan me iz Švedske zovu i pitaju kako se osjećam, šta želim i o čemu razmišljam? Ali, idem korak po korak. Ako budem dobro, ako osjetim da sam u stanju da uradim šta mogu, vrata će uvijek biti otvorena. Ukoliko budem htio, bit ću na Mundijalu, ako ne, neću biti tamo - kaže Ibrahimović.

Švedska na Mundijalu igra u grupi F sa Meksikom, Njemačkom i Južnom Korejom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.