NOGOMET

Senegalci ostali bez ponajboljeg fudbalera za duel sa BiH

Avaz Sport

26.3.2018

Nakon što je reprezentacija Senegala ostala bez kapitena Čeikua Kujatea (Cheikhou Kouyate), koji je zbog stomačne gripe napustio Lavr i odletio nazad za Englesku, selektor našeg narednog protivnika Aliu Sise (Aliou Cisse) suočio se sa još jednim problemom. 

Sutrašnju utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom će propustiti i Balde Keita, krilni napadač Monaka koji je uz Sadija Manea najveća zvijezda ove afričke selekcije.

Keita se muči sa lakšom povredom zbog koje je također napustio pripreme i zaputio se nazad ka Kneževini, gdje će se pokušati oporaviti do predstojećeg finala Liga Kupa protiv PSG-a koji se igra u Bordou.

Povreda Baldea Keite vjerovatno nije previše ozbiljna, ali u taboru Senegala nisu željeli rizikovati s njim tako da će sjajni fudbaler sasvim sigurno biti pošteđen nastupa protiv naše reprezentacije.

Balde Keita je za reprezentaciju Senegala debitovao prije tačno dvije godine, a do sada je odigrao 14 utakmica i postigao tri gola. Inače, riječ je o 23-godišnjem fudbaleru koji je rođen u Španiji, te je nastupao za mlade selekcije te zemlje sve dok se nije predomislio i odlučio zaigrati za državu iz koje potiče.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.