KAKAV KIKS

Golman šokirao "nogometnu" planetu: Veća glupost na travnatim terenima dugo nije viđena

Avaz Sport

27.3.2018

U dvoboju etiopske nogometne lige između Fasil Keneme i Welwalo Adigrata domaćin je minamalno pobijedio, zahvaljujući bizarnom pogotku koji je golman zabio samome sebi...

Etiopija nema značajnih rezultata niti u klupskom niti u reprezentativnom nogometu, a nakon snimka s utakmice Fasil Keneme i Welwalo Adigrata, zlobnici će reći da je sasvim i jasno zašto.

Naime, spomenuti dvoboj etiopske nogometne lige igran ove subote, završio je pobjedom domaćina na bizaran način, jer je gostujući golman bio taj koji je hladnokrvno samome sebi ubacio loptu u mrežu, što je bio i jedini gol na susretu.

Šta je najsmješnije, nakon toga je samo nastavio igrati kao da se ništa nije dogodilo, nadajući se, valjda, da sudija nije primijetio šta je napravio.

Zanimljivo, ni najugledniji evropski sportski mediji nisu uspjeli saznati kako se zove autor ove nenadmašne gluposti, toliko o popularnosti etiopskog nogometa i dostupnosti podataka o njihovim igračima koje čak ni besprijekorna nogometna baza Soccerway ne poznaje...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.