NAKON VELIKOG USPJEHA

Kadetska reprezentacija BiH doputovala u Zenicu

NSBiH

NSBiH

28.3.2018

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se večeras iz Austrije gdje su na turniru elitnog kruga kvalifikacija ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici igrače i stručni štab dočekalo je dosta novinara kojima se obratio i trener Zoran Erbez:

Ovi igrači su napravili veliku stvar. Imali su odličnu komunikaciju između sebe nakon poraza u prvom kolu. Uspjeli su da se vrate u kolosjek i niko od nas nije gubio nadu. Pobijedio je kolektiv. Igrači su ostavili posljednji atom snage na terenu i uspjeli smo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Bili smo uporni i to se isplatilo - kazao je Erbez. 

Reprezentativac Dino Islamović ističe da je ekipa ova kvalitetna: "Pokazali smo karakter u ovim kvalifikacijama i zaslužili smo ovaj uspjeh i plasman na veliko takmičenje".

- Bili smo utučeni nakon prvog poraza, ali nismo odustali i pokazali smo kvalitet. Bit ćemo u prvoj jakosnoj grupi na žrijebu i nadam se da će nam to omogućiti lakšu grupu na EP, jer u kvalifikacijama je bila veoma zahtjevna -dodao je Islamović. 

Njegov reprezentativni saigrač Armin Šarić kaže da ova ekipa ima još toga da pokaže. 

- Bilo je teško, ali uspjeli smo da odemo na Euro. Odigrali smo odlično protiv Austrije i Danske. Ovo je bila jedna od najtežih grupa, ali takve ćemo imati i na Evropskom prvenstvu i vjerujem da tamo takođe možemo napraviti dobar rezultat - optimističan je Šarić.

Jedan od onih koji su zbog povrede morali propustiti turnir je Kristijan Stanić, ali kaže da je sretan zbog uspjeha ekipe. 

- Zaslužili smo ovaj plasman jer su momci dali sve od sebe. Stručni štab, ekipa, svi smo dali maksimum. Trenirali smo jako da dođemo do ovog rezultata. Dobra smo ekipa, pokazaćemo se u najboljem svjetlu i u Engleskoj. Možemo i tamo mnogo dobrih stvari da napravimo. Žao mi je što zbog povrede nisam igrao, ali ekipa je odradila dobar posao - kaže Stanić.

Reprezentativce su u Zenici dočekali predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, član izvršnog odbora Dragan Kulina generalni sekretar Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.