NOGOMET

Nevjerovatno kakvu je ponudu Liverpula odbio Real

Avaz Sport

30.3.2018

Pošlog ljeta Liverpul je Realu poslao senzacionalni prijedlog, otkriva katalonski „Mundo Deportivo“.

Engleski klub htio je u Premijer ligu vratiti Gereta Bejla (Gareth Bale) i pripremio je zanimljivu ponudu - 70 miliona eura i Filipea Kutinja (Philippe Coutinho), tri godine mlađeg nogometaša od 28-godišnjeg Velšanina. Međutim, do senzacionalne razmjene ipak nije došlo.

Aktuelni europski prvak ponudu je glatko odbio. Vjerovatno u Madridu sada žale zbog toga. Naime, Bejl je i ove sezone nekoliko mjeseci proveo izvan travnjaka zbog ozljeda, a sjajni Kutinjo je u međuvremenu u rekordnom transferu pojačao Realovog najvećeg rivala Barcelonu.

- Dok je Barcelona mjesecima proganjala Liverpul da joj proda Kutinja, u Realu nisu uopće bili impresionirani prilikom da ga dovedu. Tada je Realov predsjednik Florentino Perez htio dovesti Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) koji je završio u PSG-u, piše Mundo Deportivo.

Jučer je madridski AS objavio da je Bejl na odlasku iz Reala i da je izvjesno kako sljedeće sezone neće igrati u Madridu. U Realu bi sada bili zadovoljni kada bi za njega dobili 100 miliona eura, koliko su ga i platili Totenhemu. Eto Liverpulu nove prilike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.