ŽELJEZNIČAR

Vjetar otežava igru na Grbavici

Piše: Z. ŠARIĆ

31.3.2018

Željezničar je osam kola prije završetka Premijer lige na vrhu tabele sa dva boda prednosti nad Zrinjskim. Svjesni da svaka naredna utakmica ima ogroman značaj, na Grbavici su pokrenuli veliku akciju da pozovu navijače za okršaj protiv Radnika koja je počela u 16 sati.

No, kako nam javlja naš reporter sa lica mjesta, Grbavica nije puna zbog snažnog vjetra i kiše koji su izazvali nevrijeme u Sarajevu, ali ej na tribinama ipak više od 3.000 "Manijaka" koji su došli podržati svoj tim.

Inače, snažan vjetar otežava igru na Grbavici.

Jedan cilj

Bijeljinci su u drugom dijelu sezone najprijatnije iznenađenje, nisu savladani ni na Koševu ni Pod Bijelim brijegom, kod kuće su dobili Široki.

- Nema pritiska, jer je za nas na svakoj utakmici isti pritisak zbog toga što imamo jedan cilj, pobjedu. Analizirali smo naše probleme iz prethodnih mečeva, vrijedno smo se pripremali i nadam se da ćemo protiv Radnika pokazati zašto smo lideri na tabeli. Bodovi su nam izuzetno bitni – rekao je Admir Adžem, šef stručnog štaba “Plavih”.

Zbog tri žuta kartona, neće nastupiti najbolji strijelac ekipe Goran Zakarić i lijevi bek Adi Mehremić. Probleme za stručni štab predstavlja i to što Jovan Blagojević nije trenirao nekoliko dana zbog bolesti.

- Još se nismo odlučili za sastav kojim ćemo se suprotstaviti Radniku, imamo dvije solucije – kaže Adžem.

Mehremića će, najvjerovatnije, zamijeniti Kenan Hadžić, dok će umjesto Zakarića početi Asim Zec.

Dosta podataka

Dženan Zajmović ustalio se u posljednjih nekoliko mečeva u prvom timu, a optimista je uoči duela s Bijeljincima.

- Dobro smo se pripremili za utakmicu, imamo dosta podataka o protivniku i maksimalno ćemo se potruditi da je dobijemo. Nema više laganih utakmica i moramo izuzetno ozbiljno pristupiti – izjavio je 23-godišnji fudbaler.

Akcija “Manijaka” 

Akciji kluba, koji je odlučio da navijačima koji budu učestvovali u nagradnoj igri, pokloni pet ulaznica za utakmicu, pridružili su se i “Manijaci”.

Širom Sarajeva postavljeni su transparenti sa pozivima da se dođe na utakmicu, a cilj je puna južna tribina.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Graovac, Hadžić, Zec, Hajdarević, Blagojević (Ramović), Vranješ, Zajmović, Ubiparip. Trener: Admir Adžem.

Nedostaju: Zakarić, Mehremić (kartoni).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.