NOGOMET

Čelik: Igrači ostali bez 25.000 KM

Avaz Sport

1.4.2018

Derbi starih rivala na stadionu Tušanj završio je bez pobjednika, rezultatom (1:1) koji više odgovara ekipi Slobode i koji ekipi Čelika ostavlja tek matematičke šanse da će i naredne godine igrati u Premijer ligi. Šef stručnog štaba Čelika, Edin Prljača, još uvijek nije ostvario pobjedu na gostovanju ali je ipak u prethodna tri kola bez poraza.

Naravno da bi bilo bolje da smo osvojili sva tri boda, da smo imali malo više sreće mogli smo i do pobjede. Sloboda se pokazala kao dobar protivnik, sve u svemu bila je to dobra utakmica. Napravili smo samo jednu grešku u prvom poluvremenu, kad je čitava zadnja linija umjesto da se povlači prema golu pokušala napraviti ofsajd zamku. Kažnjeni smo zbog toga ali smo u drugom poluvremenu bili bolji na terenu i stvarali više prilika –kaže Prljača.

Igrači Čelika nisu ostvarili pobjedu i na taj način ostaju uskraćeni za najavljivanu premiju od 25.000 KM koju je najavio investitor Ajdin Olgun i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

U ekipu će nam se vratiti neki kartonirani i povrijeđeni igrači. Nemamo više prostora za kalkulacije. U svakoj narednoj utakmici moramo ići na 3 boda i u tom ritmu možemo izboriti opstanak. Nadam se da će nam ovi igrači koji se vraćaju u ekipu donijeti to „nešto“ što nam je nedostajalo i da ćemo početi pobjeđivati i u gostima, kaže na kraju Prljača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.