NOGOMET

Šampion Kanade hara Drugom ligom Jug

Avaz Sport

2.4.2018




Jure Glavina (29), veznjak iz Širokog Brijega, vratio se po drugi put u redove Posušja, poslije sezone u Kanadi, gdje je nastupao u ekipi Kroacija Toronto.

Prije dvije godine, Glavina je s ovim klubom, za koji nastupa i Čapljinac Pero Menalo, brat A-reprezentativca Bosne i Hercegovine Luke Menala, osvojio titulu prvaka Kanade, dok je prošle sezone postao viceprvak i drugi strijelac lige sa 18 golova.

- Vratio sam se u novembru, jer se sezona u Kanadi završila i ponovo sam u Posušju. Zadovoljan sam, nije bilo loše. Naravno, volio bih da smo i ovog puta osvojili titulu – govori Jure Glavina i ne ističe želju za povratkom u Kanadu:

- Za sada sam u Posušju. U Kanadi su mi otvorena vrata, imam radnu dozvolu, odigrao sam dobro... Do mene je, ali svako voli da je bliže kući. U Kanadi se dosta brže živi, ljudi rade i igraju, vrijeme brže prolazi. Kod nas je sve to dosta opuštenije. Životni tempo je mnogo ubrzaniji, to je neki osnovni dojam otamo. Nikad ne znaš šta život nosi, ali ne žurim da se vratim u Kanadu, kod kuće je ipak najljepše.

Glavina je veliko pojačanje za proljetni dio prvenstva ekipi Posušja, koja je trenutni lider Druge lige FBiH Jug i cilja na povratak u Prvu ligu FBiH. Na startu proljetnog dijela prvenstva prvo je Neumu (6:0) zabio četiri gola, potom Branitelju (3:0) het-trik, a prošlog vikenda Troglavu jedan (2:0) za ukupni skor od osam golova u tri meča.

- To je moja nova-stara ekipa, uklopio sam se odmah i ide nam dobro. Nadam se osvajanju prvog mjesta - zaključio je Jure, koji je, osim za Široki Brijeg, igrao i za Čapljinu, Branitelj, Slogu (Ljubuški) i Grude.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.