NOGOMET

Zidan uoči sutrašnje utakmice: Juve je veliki rival

Avaz Sport

2.4.2018

Evropski velikani Juventus i Real Madrid rijetko kada izbjegnu jedan drugog u Ligi prvaka, a historija je pokazala da španski velikan uglavnom ispada od italijanskog u nokaut fazi, kada se igraju dva meča. Istovremeno kada se ova dva tima sastanu u finalu, uspješniji je tim iz Madrida.

Real je aktuelni šampion Evrope, a posljednji trofej je osvojio upravo trijumfom nad "Starom damom" u Kardifu, kada je pobijedio 4:1.

Isti rivali će se sada sastati u četvrtfinalu, a Real je dobio ulogu favorita, međutim, kako biti favorit protiv tima kakav je Juventus?! S tim se slaže i trener Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), koji je nekada nastupao za Juve.

- Za mene su utakmice Reala i Juventusa nešto posebno. Oba kluba su mi toliko toga dala. Mi kao Real uvijek idemo na titulu u Ligi prvaka, ali u Juveu vidim velikog rivala u svakom smislu - rekao je Zidan.

Naglasio je da se ništa neće riješiti u prvoj utakmici koja je na rasporedu sutra.

- Šta god da se dogodi u prvoj utakmici, odluka pada u revanšu. Ovo su dva slična tima, oba imaju pobjednički karakter i kvalitet da se ne predaju i kada ne ide - kazao je Zidan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.