NOGOMET

Otkrivamo: Komični detalji provale u prostorije FK Sloboda

Avaz Sport

3.4.2018


Skinuli su prozor, odnijeli televizor, punjače, stolnu lampu, birali koje će patike ponijeti, a koje im se ne isplati krasti... To su, u najkraćem, detalji pljačke prostorija Fudbalskog kluba Sloboda, koja je i jučer bila jedna od omiljenih tema tuzlanskih razgovora.

“Dnevni avaz” došao je do detalja provale i premetačine čija je meta, sudeći prema prizoru s uviđaja, bila imovina trenera Slobode Slavka Petrovića.

Imali vremena 

Meta obijača na Gradskom stadionu Tušanj bila je prostorija predviđena za konferencije za medije, boravak i rad delegata tokom utakmica i mjesto u kome veći dio vremena provodi Slavko Petrović, kancelarija šefa struke u kojoj održava sastanke sa pomoćnicima te analizira utakmice i protivnike. Sudeći prema prizoru koji su zaposlenici stadiona i policija zatekli u nedjelju ujutro, može se zaključiti da je upravo Petrovićeva imovina bila jedna od glavnih meta kradljivaca.

Kako saznajemo, obijači su u prostoriju koja, osim Petroviću, služi i za konferencije za medije i boravak i rad delegata, ušli kroz prozor, i to nakon što su ga kompletnog skinuli i uredno odložili sa strane. Po ulasku su se fokusirali isključivo na predmete koji pripadaju Petroviću pa su tako obili ormarić šefa struke Slobode i ispreturali njegove stvari. Čini se da su kradljivci imali vremena da detaljno “rade posao”.

Kako očevici tvrde, većina Petrovićevih stvari pronađena je razbacana ispred svlačionica, jedna majica nađena je na mjestu gdje se treba graditi istočna tribina, a zanimljivo, Petrovićeva torba zatečena je u obijenoj kancelariji. Lopovi su ukrali i televizor sa zida, i to tako što su ga majstorski skinuli s nosača. Kablove su uredno otkačili te otuđili i daljinski upravljač, dok risiver nisu dirali.

Upali u ekonomat

U novinskim izvještajima nije spomenuto da su kradljivci obili još jednu prostoriju. Kroz prozor su ušli i u ekonomat, gdje se nalaze rekviziti za treninge i obuća fudbalera. Ukradeno je nekoliko pari patika, i to tako što su lopovi birali novije modele. Njih i ostale ukradene stvari potrpali su u torbu koja je pripadala Adnanu Osmanhodžiću, jednom od Petrovićevih pomoćnika. Ukradeni su nekoliko klupskih jakni i trenirki, stona lampa, nekoliko punjača, a deblji kraj izvukao je i trener Amir Spahić, čije su se stvari, također, našle na meti pljačkaša. Neki od predmeta, poput sata i štoperice, pronađeni su oko službenih prostorija stadiona.

Prema neslužbenim informacijama, ukradeni su predmeti u vrijednosti od skoro 2.000 KM.


 Ostavili najskuplje stvari  

Lopovi su se, interesantno, fokusirali na predmete koje će lako prodati. Nisu ukrali mnogo dragocjenije stvari, poput kopački, čija je vrijednost nekoliko hiljada KM, mini semafora, aparata u fizioterapeutskoj prostoriji. Samo ono na čemu se brzo može zaraditi.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.