LIGA PRVAKA

Mijatović objasnio razliku između Reala i Juventusa

Avaz Sport

3.4.2018

Noć je Lige prvaka, počinje rasplet, a u centru pažnje Torino, i meč Juventus – Real. 

Svježa su sjećanja na Kardif prošle godine, i finale u kome je španski razbio italijanskog giganta – 4:1. Prošlo je 20 godina od još jednog historijskog meča dva velika kluba, koji je odlučio Crnogorac – Peđa Mijatović, golom za titulu Reala, prvu nakon 32 godine.

I dan danas se o tom golu priča, kao o sumnjivom, da je postignut iz ofsjada…

- Nema ofsajda, Pesoto me držao u igri. VAR bi potvrdio pogodak, rekao je Mijatović za „Gazetu dello Sport“.

Prošle godine, Mijatović je uzburkao italijansku javnost i naljutio juventine izjavom da “Real dobija, a Juventus igra finala”.

- To je statistika. Real dobija finala, a Juve ih gubi. Ali na dvije utakmice, Juventus je opasan. Dok su drugi timovi nestrpljivi, Juve koristi svaki trenutak. Bore se zajedno, ustaju zajedno. Preživjeli su košmar prošle sezone, sada zna kako Real može da im naudi, rekao je Mijatović.

Real je, kaže, u slabijem ritmu nego prošle sezone…

- U Evropi ima jedinstven mentalitet i mirnoću. To je nešto što je jedinstveno za taj klub. Na primjer, mi smo 1998. eliminirali strah od toga što su preko puta nas Zinedin Zidane i Alesandro Del Piero. Nema tu recepta. Samo osjećanja. Real uvijek pronađe mirnoću. Prošle godine u finalu su presudile vruće glave. Real je bio trezveniji, Juve frenetičan. Nervoza im je bila ucrtana u lica. Trčali su više, ali trčanje ne znači da si bolji na terenu - konstatirao je Mijatović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.