NOGOMET

Ibrahimović u svom stilu ''trolao'' Ronalda: Volio bih da je to pokušao izvesti s 40 metara

Avaz Sport

4.4.2018

Dan nakon spektakla u Ligi prvaka, cijeli svijet priča o remek-djelu Kristijana Ronalda (Cristiano) protiv Juventusa. Real je s 3:0 u Torinu razbio "Staru damu" i na taj način već nakon prvih 90 minuta osigurao plasman u polufinale najjačeg nogometnog klupskog takmičenja.

Portugalac je odigrao briljantnu utakmicu, postigao je dva gola, no onaj drugi, iz 64. minute, tema je dana u svim svjetskim medijima. Ronaldo je prekrasnim "škaricama" matirao golmana Juventusa i postigao, sigurno, jedan od najljepših golova u karijeri.



 

Ronaldu su se naklonili mnogi, a zanimljivu izjavu dao je Zlatan Ibrahimović. Šveđanin bh. porijekla, koji je prije nekoliko dana oduševio navijače u Sjedinjenim Američkim Državama postigavši dva sjajna gola u svom debiju za LA Galaksi, sinoć je bio gost komentator u studiju ESPN-a. Nakon što je Portugalac izveo svoje "škarice", Ibrahimović je mrtav-hladan, u svom stilu, samo ležerno rekao:

- Lijep gol, ali, volio bih da je to pokušao izvesti s 40 metara - rekao je Ibrahimović.

Aludirao je Zlatan na gol koji je dao 14. novembra 2012. u Štokholmu u prijateljskoj utakmici protiv Engleske.

Engleski golman Džo Hart (Joe) istrčao je izvan šesnaesterca i glavom odbio jednu dugu loptu. No, na svoju žalost, a na sreću svih onih koji vole nogomet, na 40-ak metara od gola, iskosa, loptu je dočekao Zlatan Ibrahimović te je "škaricama" postigao jedan od najljepših pogodaka u historiji sporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.