NOGOMET

Hurem: Mnogo smo radili na pripremi utakmice

D. J.

4.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Foto: D. Jurišić


Seniorska ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine se od ponedjeljka nalazi u Trening-centru NSBiH u Zenici, gdje se priprema za naredne kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Danas je održana zvanična konferencija za medije pred sutrašnji susret s odgovarajućom selekcijom Rusije. Selektorka naših „Zmajica“ Samira Hurem najavila je da djevojke jedva čekaju početak utakmice. 

Nerealno bi bilo reći da naše protivnice nisu favoritkinje. Ali, mnogo smo radili na pripremi i veoma dobro samo analizirali protivnice. Moje igračice će dati maksimum, ispoštovati naš dogovor i smatram da će to biti dovoljno da ostvarimo željeni cilj te da slavimo nakon utakmice – rekla je na početku Hurem i dodala da je napredak u ženskom fudbalu evidentan.

Mislim da ako ispoštujemo sve zadatke koje je stručni štab postavio ispred nas, onda ćemo jako dobro parirati Rusiji – kaže kapiten naše „A“ reprezentacija Milena Nikolić, napadačica njemačkog SC Sanda.

Lidija Kuliš, vezna igračica njemačkog Kelna, postigla je pogodak u utakmici s Rusijom, koja se igrala 2011. godine.

Pripreme su protekle veoma dobro, smatram da smo spremne i dovoljno motivirane za ovaj nastavak kvalifikacija. Uz pomoć naše publike, možemo do nova tri boda – rekla je Kuliš i pozvala navijače da u što većem broju dođu na današnju utakmicu.

Utakmica se igra sutra s početkom od 16 sati, a ulaz je slobodan za gledaoce.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.