PARIZ

Odbio Bajern: Parižani pronašli novog trenera?!

Avaz Sport

6.4.2018

Prema navodima ESPN-a, bivši menadžer Borusije Dortmund Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) sve je dogovorio s Pari Sen Žermenom i Nijemac bi trebao naljeto zamijeniti sadašnjeg trenera Parižana Unaija Emerija (Emery).

Čelni ljudi Pariza izgubili su strpljenje nakon novog neuspjeha u Ligi prvaka i ispadanja od Real Madrida.

Iako se čini da je već sada sve završeno, ovu vijest bi klub trebao potvrditi tek pred kraj sezone.

Tuhel je daleko od profila kakvog su Parižani tražili, s obzirom na to da su oni htjeli veliko ime koje iza sebe ima puno trofeja, uključujući i onaj Lige prvaka, a Tuhel ima osvojen samo Njemački kup s Dortmundom u sezoni 2016./2017., ali ključan faktor je bila njegova reputacija taktičkog genijalca.

Njemački stručnjak pregovarao je i s drugim klubovima, od kojih se najviše ističu Bajern i Arsenal, a izgleda da je PSG pobijedio u ovoj utrci.

Iz Bajerna su čak potvrdili da su mu ponudili posao, ali im je on odgovorio da je već sve dogovorio s drugim klubom.

- Hasan Salihamidžić, kao sportski direktor Bajerna, uključen je u brojne pregovore, a jedan od pregovora je bio i onaj s Tuhelom, ali je on rekao da je već sve dogovorio s drugim klubom. Po meni je to uredu - rekao je predsjednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge).

Brojni ljubitelji nogometa vjeruju da je Tuhel jedan od najboljih trenera "nove škole" koji preferira napadački nogomet, a to je upravo ono što Parizu treba ako žele osvojiti Ligu prvaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.