NOGOMET

Murinjo: Moja motivacija je druga pozicija

A. M.

6.4.2018

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo (Jose Mourinho) kaže da nije svejedno hoće li njegov klub završiti na drugoj ili četvrtoj poziciji na kraju sezone u engleskoj Premier ligi.

Junajted je poslije 32. kola na drugom mjestu sa 68 bodova, a sutra će u gradskom derbiju gostovati kod lidera Sitija, koji ima 84.

- Nije teško pogledati historijske knjige i shvatiti da bismo mi s brojem bodova koji sad imamo bili u borbi za titulu u nekim normalnijim situacijama. Nismo u toj poziciji zato što Siti ima veliki broj poena, teško je kad si drugi, a ne boriš se za titulu - rekao je Murinjo uoči tog meča.

Pošto je titula praktično već u vitrinama Sitija, "Đavolima" ostaje borba za plasman u Ligu šampiona, a njihova trenutna pozicija govori da će Junajted gotovo sigurno i naredne sezone biti dio elitnog takmičenja.

Matematički, nismo osigurali poziciju koja nas vodi u Ligu prvaka. Mnogi bi rekli da je svejedno da li tim završi drugi, treći ili četvrti, pošto neće osvojiti titulu, a igrat će u Ligi šampiona. Ipak, želim da završim na drugoj poziciji, na tom mjestu smo vrlo dug period. To je moja motivacija. Cilj mi je da protiv Sitija probamo osvojiti tri boda - izjavio je Murinjo.  

Meč na stadionu Etihad igra se sutra u 18.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.