NOGOMET

On je iznad FIFA-e i reprezentacije: Ibrahimović i dalje tjera po svom

Avaz Sport

8.4.2018

Švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović nastavio je svojim izjavama šokirati javnost, a ovaj put na udaru se našla FIFA.

On je nedavno oduševio debijem za L.A. Galaksi postigavši dva gola, i to nakon četiri mjeseca bez nastupa.

Šveđanin je omiljen među novinarima jer je poznat po svom britkom jeziku, a ovaj put se osvrnuo na neigranje za reprezentaciju.

Ibrahimović već odavno ne nastupa za Švedsku. Sada tvrdi da se u reprezentaciju može vratiti kada god poželi i da ga čak ni FIFA ne može u tome spriječiti, pa ni činjenica da kao vlasnik udjela u jednoj kladionici krši pravila krovne nogometne organizacije i tehnički ne bi smio nastupati za nacionalni tim.

- Ne može me zaustaviti ni FIFA. Ako ću htjeti igrati na Svjetskom prvenstvu, igrat ću. Isto vrijedi i iza reprezentaciju, ako ću htjeti igrati za Švedsku, igrat ću. To nije stvar FIFA-e ni reprezentacije, već mene i onoga što ja želim - kaže Ibrahimović za Eurosport.

Selektor Švedske Jane Anderson (Janne Andersson) nije bio oduševljen Zlatanovim izjavama i nema ga namjeru vratiti u tim koji je bez njega izborio nastup u Rusiji. Ali 36-godišnji golgeter je nepokolebljiv.

- Meni su vrata uvijek otvorena. Ako sve bude kako treba i ako se osjetim sposobnim za to, onda možemo razgovarati o povratku. No, još nisam došao do toga. Sada sam sretan što ponovo igram i želim igrati nogomet. Kada ponovo budem igrao, vidjet ćemo onda hoću li ga igrati i na Svjetskom prvenstvu - ističe Ibrahimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.