NOGOMET

Liga prvaka: Siti traži čudo protiv Liverpula, Barca ovjerava prolaz u Rimu

Fena

10.4.2018

Dva revanš susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka igraju se večeras, a sastaju se Roma i Barcelona te Mančester siti i Liverpul.

Liverpul i Barcelona revanš utakmice dočekuju s velikom prednošću, budući da su ''Redsi'' na Enfildu prije sedam dana bili bolji od ''Građana'' rezultatom 3:0, dok je Barcelona deklasirala Romu sa 4:1.

Mančester, iako ima veliki zaostatak, može se nadati čudu s obzirom na napadački potencijal kojim raspolaže trener Pep Gvardiola. S druge strane, Jirgen Klop (Jurgen Klopp) ima problema s izostancima, pa će Liverpul biti bez Hendersona, koji je suspendiran, te povrijeđenih Lalane, Matipa, Čana (Can), Gomeza, a pitanje je koliko se uspio oporaviti najbolji igrač tima Mohamed Salah.

Kada je u pitanju utakmica u Rimu, katalonski gigant je već jednom nogom u polufinalu, što zbog rezultata iz prvog meča što zbog igračkog kvaliteta, iako iz Rome najavljuju da se neće predavati.

U ekipi Rome neće igrati Karsdorp i Peroti, koji su povrijeđeni, Under je pod znakom pitanja, dok kod Barcelone u ekipi neće biti Dinja (Digne) i Buskeca (Busquets).

Obje utakmice počinju u 20.45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.