LONDON

Abramovič za dan izgubio 534 miliona dolara

Avaz Sport

10.4.2018

Ruski tajkun Roman Abramovič nalazi se u finansijskim problemima u posljednje vrijeme, kako na sportskom tako i na poslovnom planu. 

Čelziju ove sezone gotovo ništa ne ide od ruke, a sve su izglednije prilike da londonski klub naredne sezone nećemo gledati u Ligi prvaka. „Plavci“ igraju znatno lošije u odnosu na prošlu sezonu kada su osvojili trofej prvaka Engleske.

Međutim, za vlasnika Abramoviča postoje mnogo veći problemi od onih koje trenutno ima u Čelziju. Prema pisanju medija Abramovič je samo jedan od 50 najbogatijih Rusa koje su žestoko pogodile nove sankcije Sjedinjenih Američkih Država prema Rusiji, jer su samo za jedan dan izgubili oko 12 milijardi dolara. Amerikanci su uveli mnoge sankcije za ruske biznismene, kompanije i političare, a na svojoj koži to je osjetio i Abramovič.

Kako piše „Moscow Times“, vlasnik Čelzija nakon što su sankcije stupile na snagu u svega 24 sata izgubio je nevjerovatnih 534 miliona dolara. Zbog toga mnogi vjeruju da bi Čelzi na ljeto mogao prodati nekoliko igrača kako bi zaradio nešto novca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.