LIGA PRVAKA

Džeko večeras mora biti kao Toti i Batistuta: Dan kad je Roma pregazila Barcelonu 3:0

Goal.com

10.4.2018

Trener Rome Euzebio di Franćesko (Eusebio di Francesco) na presici je uoči revanš-utakmice četvrtfinala Lige prvaka s Barcelonom (1:4 u prvom susretu) pričao o čudu.

I zaista, Romi treba čudo da bi izbacila ovu Barcelonu.

Idealna bi bila pobjeda 3:0, jer primljeni pogodak znatno otežava situaciju. A tih 3:0 zvoni u ušima Rominih navijača i priziva se davna 2002. godina, kada je rimski klub upravo tim rezultatom razbio Barcelonu u drugoj fazi igranja po grupama. I to uraganom u drugih 45 minuta, kada su pogotke postigli Emerson (61.), Montela (74.) i Tomazi (Tommasi) (92.).

Doduše, treba biti realan i reći da ona Barcelona nije ni do koljena ovoj. Bili su četvrti u prvenstvu, Ćavi (Xavi) je bio na klupi na Olimpiku, Pujol (Puyol) zaradio isključenje, a većina igrača bila u silaznoj putanji u karijeri ili su imali problema s povredama.

Romu je tada vodio slavni Fabio Kapelo (Capello), a na terenu je predvodio nezaustavljivi Franćesko Toti (Francesco Totti). No, ako ništa, romanisti se imaju pravo nadati. To im niko ne može oduzeti...

ROMA - BARCELONA 3:0

STRIJELCI: Emerson 61., Montella 74., Tommasi 92.

ROMA (3-4-3): Antonioli, Zebina, Samuel, Panući (Panucci), Kafu (Cafu), Emerson, Lima, (Kandela) Candela, Toti (Totti) (Kazano (Cassano) od 87.), Batistuta (Tomazi od 71.), Delvekio (Delvecchio) (Montela od 46.). Trener: Kapelo.

BARCELONA (4-4-2): Rejna (Reina), Pujol, De Bur (De Boer), Kristaval (Christanval), Serđi (Sergi) (Ćavi od 78.), Gerard, Luis Enrike (Enrique) (Rokembah (Rochembach) od 81.), Koku (Cocu), Mota (Overmars od 65.), Rivaldo, Klajvert (Kluivert). Trener: Reksač.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.