SPORT

Hurem: Odigrale smo taktički dobru utakmicu protiv Engleske

Arhiv

Fena

10.4.2018

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine prikazala je danas dobru igru protiv Engleske, ali su gošće u Trening-kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ostvarile pobjedu s 2:0 i osvojile tri boda.

Selektorka Samira Hurem zadovoljna je taktički dobrom partijom svojih nogometašica u meču protiv "najbolje reprezentacije u Evropi", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

- Čestitam mojim igračicama jer smo odigrale taktički dobru utakmicu protiv najbolje reprezentacije u Evropi. Nesretno smo primile prvi gol. Kada smo imale igračicu više i htjele postići pogodak, primili smo drugi gol iz penala. Čestitam Engleskoj na pobjedi - izjavila je Hurem nakon utakmice.

Selektorka BiH zahvalila je publici na podršci, te izrazila nadu da će osvojiti bodove u narednim mečevima protiv Kazahstana i Velsa.

Reprezentativka BiH Melisa Hasanbegović zadovoljna je rezultatom protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi.

- Moramo već početi da mislimo na naredne susrete s Kazahstanom i Velsom jer želimo da osvojimo bodove protiv njih - kazala je Hasanbegović.

Selektor Engleske Fil Nevil (Phil Neville) također je pohvalio igru bh. tima.

- Prvi gol je bio ključan. Duh, karakter i odlučnost bh. igračica je bio na visokom nivou. Imali smo sličnu utakmicu protiv Velsa u petak. Napadali smo sve vrijeme, ali morali smo biti i strpljivi. To nam je danas donijelo rezultat koji smo priželjkivali. Bilo ovo nevjerovatno iskustvo, prvi put sam u BiH. Odličan teren, publika je bila sjajna i utakmica je bila odlična - rekao je Neville.

Nogometašice BiH naredni meč grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrat će 7. juna protiv Velsa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.