LIGA PRVAKA

Pjaniću i saigračima trebaju čudo i pozitivno ludilo

Piše: N. C.

11.4.2018

Miralem Pjanić je na raspolaganju treneru Masimilijanu Alegriju (Massiliano Allegri) za revanš četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala u Madridu, ali teško da može popraviti situaciju u kojoj je Juventus nakon prvog susreta. 

Čast kluba

Pjanić je u prvom meču s “Kraljevima” pauzirao zbog žutih kartona, a to se itekako osjetilo na igri njegovog tima, koji je uvjerljivo poražen sa 3:0. U Madridu će reprezentativac Bosne i Hercegovine vjerovatno zaigrati od prve minute, ali Juventusu za plasman u polufinale treba čudo kakvo se rijetko dešava.

Ipak, iz torinskog kluba obećavaju da će igrati najbolje što mogu, makar samo za čast kluba, što je najavio odbrambeni igrač Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini).

- U fudbalu, kao i u životu, nikad ne znate šta će se desiti. Zbog toga ćemo u revanšu krenuti ispočetka. Nećemo plakati zbog prve utakmice, u kojoj smo zaslužili više od onoga što rezultat pokazuje – rekao je Kjelini.


Sam Kjelini nije se proslavio čuvajući Kristijana Ronalda (Cristiano). U Torinu je Portugalac sa dva gola postavio novi rekord, a onaj drugi ostat će upamćen kao fudbalsko remek-djelo. Večeras će Portugalac pored Kjelinija pokušati postići gol u 11. uzastopnoj utakmici Lige prvaka.

Novi rekord

Također, napadaču Reala nedostaju tri pogotka kako bi postao najbolji strijelac u nekom evropskom takmičenju tokom jedne sezone. Time bi nadmašio svoj učinak od 17 golova za Real u sezoni 2015/2016.

- Kristijano oduvijek igra ovako. Nema igrača koji može postizati golove kao on, jer je veoma inteligentan – rekao je njegov trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).

Statistika je neumoljiva prema Juventusu, jer kaže da je Real postigao gol u svakom od 24 posljednja meča Lige prvaka. Ako to uspije i večeras, Pjaniću i saigračima će za polufinale biti potrebna četiri pogotka.

- Utakmica traje dovoljno dugo i trebat će nam ravnoteža, ali i trenutak pozitivnog ludila svakoga od nas – zaključio je Kjelini.

Golman Ulrajh sretan

Bajern sa prednošću od 2:1 ulazi u revanš protiv Sevilje na svom terenu i pred sedmim je uzastopnim plasmanom u polufinale Lige prvaka. Dok je za Tomasa Milera (Thomas Mueller) i Roberta Levandovskog (Lewandowski) to uobičajeno, golmanu Svenu Ulrajhu (Ulreich) je prvi put.

- Sevilja je iskusna ekipa i moramo biti oprezni. Sretan sam što mogu igrati u četvrtfinalu ovog takmičenja – kaže Ulrajh, koji se proslavio nakon što je zauzeo mjesto povrijeđenog Manuela Nojera (Neuer).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.