DIJAMANT NAKON MEČA

Džeko blista: I Barcelona nas je priželjkivala, pa smo je izbacili

Avaz Sport

11.4.2018

Malo ko je vjerovao da će Roma biti u polufinalu Lige prvaka nakon prvog četvrtfinalnog susreta protiv Barcelone.

Barcelona je slavila sa 4:1 u prvom susretu pa ni najvatreniji navijači nisu vjerovali u čudo.

A, čudo se ipak desilo. Džeko je predvodio Romu do senzacionalne pobjede (3:0), a nakon susreta obratio se javnosti.

- Činjenica je da su nas u žrijebu svi željeli za protivnika. Na kraju, Barca nas je dobila i vjerujem da su bili veoma zadovoljni zbog toga. Mi, iskren da budem, nismo bili zadovoljni što smo dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu. Ali, jučer se pokazalo da je lopta okrugla i da je sve moguće - rekao je Džeko pa nastavio:

- Mislim da smo od prve do zadnje minute odigrali možda i najbolju utakmicu ove godine protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Veoma je teško igrati protiv Barcelone i ako im daš previše loptu, onda se baš i nećeš naigrati. Tako da smo od prve minute igrali presing na njih. U posljednjih nekoliko godina nisam gledao Barcelonu nemoćnu kao sinoć. Mislim da je samo golman nabio preko 20-ak lopti, što nije igra Barcelone. To je definitivno jedan od razloga zbog kojeg smo pobijedili. Prvi gol nam je dao još više snage i želje, kao i publici, koja je bila najbolja do sada. Nosila nas je da pokušamo do posljednje minute da damo maksimum. Na kraju smo uspjeli i zasluženo smo u polufinalu.

Kapiten BiH smatra da u polufinalu nema favorita.

- Sve tri ekipe koje budu s nama, zasluženo su tu i više nema favorita. Vjerujem da će se sada o Romi pričati više nego što se pričalo prije Barcelone. Na kraju je sve moguće. Imamo dvije utakmice u polufinalu i san nam je finale.

- Poslije toliko velikih utakmica, pobjeda protiv Atletika, Čelzija, sada protiv Barcelone, pokazuje da imamo snagu da možemo do željenog cilja, a u ovom trenutku, to je finale. To je najveći san za sve nas.

Šest golova u Ligi prvaka ove sezone, dva Barceloni, dva Čelziju - definitivno tvoja najbolja sezona u ovom takmičenju, a još nije kraj...

- Dao sam šest golova i to je za mene najbolji učinak u Ligi prvaka. Nadam se da neću ostati na tome, jer nas očekuju minimalno još dvije utakmice u polufinalu - kazao je "Dijamant".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.