NOGOMET

Obamejang: Tuhel je pomalo lud

A. M.

11.4.2018

Nekadašnji golgeter Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang) je u intervjuu za francuski tv kanal "SFR" govorio o relaciji sa svojim nekadašnjim trenerom Tomasom Tuhelom (Thomas Tuchel) i o poslu koji on, po svemu sudeći, krajem sezone treba da preuzme u Parizu.

Tuhel i Obamejang postali su vicešampioni Bundeslige prošle godine i osvajači Kupa, a onda su im se putevi razišli. Tuhel je po završetku sezone napustio klub, a Gabonac je u januaru prešao u Arsenal.

- Vjerujem da on to može, ali da bi bio pravi za PSG, on mora da ima kontrolu u svlačionici. Mislim da je to najteži zadatak u velikim klubovima - istakao je Obamejang.

Prve reakcije na informaciju da je dolazak 44-godišnjaka u Pariz po završetku sezone gotova stvar nisu veoma pozitivne u okruženja pariskog kluba. Navodno prva zvijezda Parižana Nejmar (Neymar) nije oduševljena izborom uprave.  Ipak, Obamejang je ubijeđen u Tuhelove izvanredne trenerske kvalitete.

- On je jedan od najboljih trenera koje sam ikada imao. Njegov stil igre bi mogao da se uporedi sa onim koji igra Pep Gvardiola (Guaridola). Imaju isti duh. Tuhel je malo lud, kao i ja - zaključio je Obamejang.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.