OŠTRE RIJEČI

Del Pjero: Teško je razumjeti napad Bufona na sudiju Olivera

Avaz Sport

12.4.2018

Alesandro Del Pjero, živa legenda Juventusa i svjetskog nogometa, kaže da mu je teško da razumije napad Đanluiđija Bufona (Gianluiggi Buffon) na sudiju Majkla Olivera (Michael Oliver).

Engleski sudija dosudio je penal za Real Madrid u trećoj minuti nadoknade pri vodstvu 3:0 'Stare dame' na Santjago Bernabeuu, odnosno 3:3 u ukupnom rezultatu dvomeča četvrtine finala Lige prvaka.

Mehdi Benatija startovao je s leđa na Lukasa Vaskesa, poslije čega je Điđi ušao u sukob s Oliverom i zbog odgurivanja, odnosno protesta, zaradio direktan crveni karton. Na gol je stao Vojčeh Ščensni (Wojciech Szczęsny), ali nije imao ni najmanju šansu da zaustavi majstorski izveden jedanaesterac Kristijana (Cristiano) Ronalda.

- Iskreno, zaista mi je bilo teško da razumijem Bufona koji priča o sudijama. Također, nije mi jasno zašto je toliko aludirao na prvi susret u Torinu (smatrajući da je trebalo dosuditi penal i nad Huanom Kvardadom (Juan Guardado)), nogomet je prosto takav – nekada je lijepo, a nekada ružno. Opet, mislim da će Bufon promijeniti mišljenje kroz nekoliko dana i imati nešto drugo da poruči Oliveru", jasan je bio nekadašnji kapiten Juventusa.

Iako jeste, bez sumnje, veliki golman i sportista – nije ni Bufonu fer-plej uvijek bio na prvom mjestu, prije svega zbog velikog derbija s Milanom 2012. godine.

Tada je šut Salija Muntarija zaustavio tek pošto je lopta dobrano prešla liniju, da bi potom istakao "da ne bi priznao da je gol ni da mu je život zavisio od toga."

Na stranu to što su obojica bili članovi Juvea u najmračnijem periodu, kada su 'bjankoneri' bili glavni protagonisti skandala 'Kalčopoli' i zbog namještanja izbačeni u Seriju B, dok su im dvije titule prvaka Italije oduzete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.