NOGOMET

Kompani: Bez brige, na pravom smo putu

A. M.

14.4.2018

Kapiten Mančester sitija Vinsent Kompani (Vincent Kompany) kazao je da nedavne poteškoće sa kojima se taj klub suočava nisu razlog za brigu.

"Građani" su izgubili posljednje tri utakmice - Liverpul ih je porazio u oba četvrtfinalna duela Lige prvaka, zbog čega su ispali iz elitnog takmičenja, a nadigrao ih je i gradski rival Mančester junajted sa 3:2 u domaćem šampionatu, iako je ekipa Pepa Gvardiole (Guardiola) na poluvremenu imala dva gola prednosti.

Ipak, Kompani je siguran da nema razloga za brigu i da se ekipa priprema za predstojeću utakmicu sa Totenhemom. 

- Bio sam dio vrlo uspješnih ekipa koje je ovaj klub imao, ali nikada se titula nije rješavala do prije samog kraja sezone. Iako još nismo šampioni, volio bih da sezonu završimo na isti način na koji smo igrali tokom cijele godine. Klub nikada nije prestao da napreduje. Ne mislim da je potrebno to da kažem, ispadanje iz Lige prvaka možda izgleda kao veliko razočaranje u ovom trenutku, ali smatram da smo igrali veoma dobro, igrali smo protiv ekipe protiv koje je oduvijek bilo teško igrati. Zbog toga ne postoji ništa oko čega bi trebalo da budem zabrinut - rekao je Kompani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.