NOGOMET

UEFA odbacila navode o namještanju žrijeba

A. M.

14.4.2018

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) odbacila je pretpostavke da je žrijeb za polufinale Lige šampiona bio namješten pošto su iz Rome naveli da su karte za meč protiv Liverpula bile u prodaji i prije nego što su polufinalni parovi izvučeni. Skrinšot mejla koji bio je poslat vlasnicima sezonskih karata italijanskog kluba u četvrtak, dan prije održavanja žrijeba, kruži društvenim mrežama i pokazuje da su neki navijači ranije bili obaviješteni da svoje karte za duel protiv Liverpula u Rimu 2. maja osiguraju na vrijeme.

Kada su u petak izvučeni polufinalni parovi i kada je postalo poznato da će Roma zaista igrati protiv ekipe Jirgena Klopa (Jurgen Klopp), neke pristalice "Vučice" smatrale su to dokazom da je žrijeb namješten.

Ipak, UEFA je kazala da je Romin partner u prodaji karata imao "tehničkih problema" tokom testova koji su izvedeni u četvrtak, kada su simulirali prodaju karata za sve parove koji su mogli da budu izvučeni žrijebom.

Italijanski klub je kontaktirao UEFA-u i rekao da su imali tehničkih problema kada su testirali prodaju karata. Napravili su takve testove za sve moguće parove - istakao je jedan od predstavnika UEFA-e. 

Liverpul će ugostiti Romu na Enfildu 24. aprila, dok će joj u goste otići 2. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.