NOGOMET

Slišković: Neće se znati do posljednjeg kola

Avaz Sport

15.4.2018


Tek iz četvrtog pokušaja Zrinjski je upisao prvu pobjedu u Krupi na Vrbasu te je tako na željeni način nastavio borbu za titulu.

Igrač odluke opet je bio Nemanja Bilbija, strijelac jedinog pogotka i u derbiju protiv Sarajeva (1:0) tako da su njegova dva posljednja pogotka Zrinjskom donijela maksimalnih šest bodova.

Naravno da je posao "Plemićima" olakšala i Krupa, koja je u subotu igrala bez nekoliko važnih igrača, ali samo jedna premijerligaška pobjeda u devet proljetnih kola najbolja je potvrda da je kod momčadi Slobodana Starčevića već odavno fokus isključivo na Kupu u kojem je Krupa pred plasmanom u finale.

- Nismo niti očekivali laganu utakmicu, ali ipak smo zasluženo pobijedili. Imamo tri boda više i to je ono najvažnije, a jedino sa čime sam nezadovoljan su situacije koje nismo dobro rješavali kada smo imali prilike da ranije zaključimo utakmicu, izjavio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Mostarci su ovim trijumfom već u prvoj utakmici nadmašili učinak iz prošle sezone kada su na tri vezana gostovanja (Sloboda 0:0, Krupa 1:1, Željezničar 1:2) osvojili samo dva boda. Ove sezone će seriju gostovanja opet zaključiti na Grbavici, a prije toga ih u Bijeljini čeka Radnik koji ih je već stajao pet bodova u ovom prvenstvu.

- I dalje sam mišljenja da su ova gostovanja ključna za rasplet prvenstva, iako je lako moguće da se prvak opet neće znati sve do posljednjeg kola, dodao je Slišković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.