NOGOMET

Haos u Superligi Srbije: Čukarički prijeti istupanjem!

Avaz Sport

16.4.2018

Fudbalski klub Čukarički mogao bi istupiti iz Superlige Srbije! Konačna odluka mogla bi biti objavljena sutra, za kada je Čukarički zakazao vanrednu konferenciju za medije.

Razlog je suđenje u domaćem meču protiv Radničkog (2:3), kada su igračima Čukaričkog dodijeljena dva crvena kartona te sviran sumnjivi penal za direktnog rivala u borbi za izlazak na evropsku scenu.

- Režiseri su izrežirali svoju režiju i ja za svojih 25 i kusur godina koliko se bavim fudbalom nisam ovo doživio. Mislim da Srbiji i srpskom fudbalu ovo više ne treba. Ovo je bruka i sramota. Želio bih da poručim našem gazdi Draganu Obradoviću koji ulaže svoje pare u Čukarički i koji pošteno plaća sve obaveze državi da uzalud daje pare i da treba da digne ruke.

Meni je žao što sam ovo ovako rekao, ali ja sam totalno razočaran - izjavio je poslije utakmice pomoćni trener Čukaričkog Vidak Bratić, prenosi B92.

Čukarički je peti na tabeli Superlige Srbije sa 26 bodova, samo dva manje od Radničkog i Spartaka koji su na mjestima koja vode u kvalifikacije za Ligu Evrope. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.