NOGOMET

Šemdin i Stjepanović predstavnici BiH u Rusiji

Avaz Sport

17.4.2018

Aiman Šemdin, mladi fudbaler Željezničara i Marko Stjepanović, mladi novinar i fudbaler OFK Lauš iz Banje Luke, ambasadori su Bosne i Hercegovine za globalni projekat „Fudbal za prijateljstvo“.

Bosna i Hercegovina je izabrala ambasadore za jedan od najvećih globalnih društveno-odgovornih projekata za djecu baziranih na sportu – „Fudbal za prijateljstvo“, kompanije Gazprom, velikog partnera FIFA-e, UEFA-e i Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji.

 Projekat okuplja njihove vršnjake iz rekordnih 211 zemalja svijeta u proslavi sporta, tokom koje će se družiti, igrati i sarađivati sa vršnjacima. Djeca će se okupiti na završnim manifestacijama ovogodišnjeg programa, Međunarodnom turniru miješanih dječjih timova prijateljstva, u Međunarodnom dječijem press centru, Školi devet osnovnih vrijednost projekta i na Forumu “Fudbal za prijateljstvo” koji će biti održani uoči samog početka Svjetskog prvenstva u Moskvi, te će na kraju prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva i utakmici između Rusije i Saudijske Arabije.

- Jako sam sretan što je Bosna i Hercegovina postala zemljom učesnicom projekta a još i sretniji što sam baš ja, od svih mojih vršnjaka, dobio priliku da budem ambasadorom fudbala. Jako sam uzbuđen i očekujem mnogo novih drugarstava - rekao je Šemdin, koji će igrati na poziciji veznog fudbalera Tima prijateljstva Ajkula (Whale Shark) zajedno sa mladim fudbalerima i fudbalerkama iz Bruneja, Zelenortskih ostrva (Cape Verde Islands), Maldiva, Hondurasa i Libana.

Tim Bosne i Hercegovine, uz ambasadore Aimana i Marka, čine Jasmin Ligata u ime FK Željezničar, partnera projekta, istaknuti rekreativac Goran Arbutina, te Muamer Tanović ispred „Dnevnog avaza“.

Devet osnovnih vrijednosti i ovogodišnji program projekta projekta “Fudbal za prijateljstvo” Aiman i Marko predstavili su sportskim legendama Slađani Golić i Adinu Mulaosmanoviću, svako u svom gradu, razmjenjujući simbolično narukvice prijateljstva.

Timovi su organizovani po principu projekta koji spaja sportiste različitih nacionalnosti, polova i fizičkih mogućnosti unutar istog tima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.