RIM

Spektakularni mečevi za navijače Rome

Avaz Sport

17.4.2018

Roma igra jednu od najboljih sezona ikada. S obzirom na to da se plasirala u polufinale Lige prvaka, gdje će igrati protiv Liverpula, nije nemoguće da ode i do samog kraja, što bi bio historijski uspjeh za ovaj tim.

Naravno, kada igrate polufinale Lige prvaka, onda vas i najveći evropski timovi gledaju drugim očima, pa je mnogo lakše doći do snažnih predsezonskih turnira.

Iako je Roma i ranijih godina igrala veoma jake prijateljske utakmice, čini se da će ovog ljeta dostići vrhunac. Edin Džeko i kompanija će od 25. jula do 7. avgusta učestvovati na „International Champions Cupu“, koji će se održavati u Sjedinjenim Američkim Državama, a protivnici će im biti Totenhem, Barcelona i Real Madrid.

Dakle, šta god da se desi do kraja ove sezone, navijači Rome će moći da uživaju naljeto gledajući svoj tim protiv najvećih evropskih ekipa.

Svakako da bi najzanimljivija utakmica trebala biti protiv Barcelone koja je željna osvete nakon eliminacije u četvrtfinalu Lige prvaka, iako će biti u pitanju prijateljski meč.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.