MANČESTER

Pogbi je dosta svega, prijeći će u Real!?

Avaz Sport

17.4.2018

Priče oko odlaska Pola Pogbe (Paul) iz Mančester junajteda su sve glasnije. Nedavno je strateg Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) izjavio kako mu je Mino Rajola, Pogbin agent, ponudio igrača u januarskom prijelaznom roku.

Nakon te izjave, u medijima su se pojavile nove informacije koje sjajnog veznjaka vežu uz PSG. Pogba se navodno tokom reprezentativne pauze raspitivao o francuskom nogometnom prvenstvu kao i o PSG-u, a i sam je izjavio kako ne bi imao ništa protiv igranja u klubu iz prijestolnice Francuske, ali pod uvjetom da Nejmar (Neymar) i dalje ostane u klubu.

Uz Siti i PSG, pojavile su se nove špekulacije oko odlaska Pogbe iz Junajteda, a ovaj put se kao njegov novi klub navodi Real Madrid, klub koji je vodio najveću bitku s Crvenim vragovima oko dovođenja Francuza.

Pogba je nedavno bio junak Mančester junajteda kada je sa svoja dva gola kreirao veliki preokret u gradskom derbiju između Sitija i Junajteda.

No, prava drama odvijala se u svlačionici Junajteda tokom poluvremena kada je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) pred svim igračima kritizirao igru Pogbe koji mu je u drugom dijelu odgovorio na najbolji mogući način.

Poslije utakmice, Murinjo je u potpunosti promijenio priču rekavši kako bi Pogba za njega bio igrač utakmice čak i da nije zabio ta dva gola. Iako se činilo kako se smiruju strasti između Pogbe i Murinja, sve se vratilo na staro već u sljedećoj utakmici.

U porazu kod Vest Bromvič Albiona Junajted je igrao izrazito loše, a Murinju je najveći krivac bio, pogađate - Pogba! Portugalac je odlučio izvaditi veznjaka u 58. minuti utakmice kada je u igru umjesto njega ušao Martial. Junajted je tu utakmicu izgubio 1-0 i tako omogućio gradskom rivalu da osigura naslov prvaka pet kola prije kraja.

Sve vodi prema tome da Murinjo i Pogba, koji je u posljednjih 11 utakmica ostao na klupi ili bio zamijenjen čak sedam puta, neće izgladiti svoj odnos, a sigurno je kako bi puno europskih velikana raširenih ruku dočekalo ovog veznjaka.

Real Madrid sigurno ima novac, a i trenera koji bi, vrlo vjerojatno, imao bolji odnos s Pogbom nego Murinjo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.