NJEMAČKA

Šta se dešava sa Sejadom Salihovićem?

Avaz Sport

18.4.2018

Nekadašnjem reprezentativcu BiH Sejadu Salihoviću u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. Promjena na kormilu HSV-a donijela je preokret kad je riječ o Salihovićevom statusu u klubu, pa je posve izvjesno da će ovaj fudbaler na kraju sezone promijeniti sredinu ili možda čak završiti profesionalnu karijeru.

Njemački mediji prenose da je Salihović ponovo izostao sa treninga, ali da ovoga puta nije riječ o povredi, već o glavobolji. U tekstu objavljenom na portalu 90min.de navodi se kako glavobolja može biti tek izgovor za javnost, pitajući se da li iza cijele priče možda postoji nešto drugo.

HSV-ov trener Kristijan Tic (Christian Titz) tako, po svemu sudeći, neće računati na Salihovićeve usluge u predstojećem meču protiv Frajburga koji će biti od velike važnosti u borbi za opstanak, budući da se radi o direktnom konkurentu.

Salihović je igrač HSV-a postao jesenas, potpisavši jednogodišnji ugovor, a za slavni njemački klub je dosad odigrao tek deset ligaških utakmica uz po jedan gol i asistenciju.

Četiri kola prije kraja HSV-u je mjesto koje vodi u doigravanje za opstanak daleko osam bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.